lauantai 1. marraskuuta 2014

Onnen ja rakkauden jaettuja hetkiä

Kuopion kulttuurihistoriallisen museon häänäyttely oli varsin osuva pohjustus seuraavan päivän juhlinnalle, sillä ystäväpariskuntamme sanoi tahdon Koivumäen kartanossa. Häähumua siis koko viikonloppu! En ollut itse aiemmin käynyt kyseisessä paikassa, mutta täytyy sanoa että oli varsin upeat puitteet viettää hääjuhlaa.
Kartanon suunnitteli Waldemar Aspelin, 1907.
Koivumäen tila siirtyi pakkohuutokaupan tuloksena kauppaneuvos Gustaf Raninille vuonna 1869. Hän oli Kuopion ensimmäisiä tukkukauppiaita ja laivanvarustaja. Edesmenneen näyttelijän ja teatterineuvoksen Matti Ranin isoisä oli Gustaf Raninin veli. Ranin kuoltua vuonna 1896 Koivumäen isännäksi siirtyi hänen poikansa Petter Emanuel ja tämän jälkeen vävy, Raninin tyttären puoliso, Ernst Biese. Nykyinen päärakennus on Biesen rakennuttama. Jugend-tyylisen kartanon suunnitteli helsinkiläinen arkkitehti Waldemar Aspelin ja se valmistui vuonna 1907. Paikka on edelleen saman suvun omistuksessa, nyt jo viidennessä sukupolvessa.
Olin pitkästä, pitkästä aikaa hääjuhlassa ja hääpari oli onnistunut tekemään kokonaisuudesta rennon juhlavan. Ohjelmaa ei ollut liikaa, musiikkivalinnat oli tehty hyvin, istumajärjestys oli onnistunut, koristelu hillityn syksyistä ja ruoka taivaallista. Ja morsian, voi, päästä varpaisiin säteilevän kaunis! 
Rakennuksessa on yhteensä 18 erilaista ja alkuperäistä kaakeliuunia. Vasemmalla Gustaf Raninin muotokuva.
Kiitos ihanasta ja ikimuistoisesta juhlasta sekä itse hääparille että kartanon väelle! ♥

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Intianminttu: Todella! Tuolla kelpaisi viettää vaikka mitä juhlia. Ja kesäisin vielä viehättävämpi kun voi olla ulkona. Pihalla on upea terassi/tanssilava aivan järven rannassa.

      Poista