keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Suolaista ja makeaa

Viime viikolla herkuteltiin useampaan otteeseen. Magia-laivalla istuttiin niinkin ahkerasti, että onnistuin polttamaan auringossa kaulan, niskan ja nenänpään. Uskokaa tai älkää, sekin näköjään näillä keleillä onnistuu. Sai pari päivää laittaa vähän paksummin meikkivoidetta nenälle.... Muikkukori oli hyvä, samoin kuulema bbq-ribsit, mutta ehdoton lemppari on edelleen Art Cateringin jäätelö. Testissä oli kirsikka-jugurtti, mansikka ja minttusuklaa-crisp sekä villinä korttina mansikkajäätelö yhdistettynä viski-salmiakin makuiseen jäätelöön! Toimii! Suolainen ja makea yhdessä. Melkoisista ennakko-oletuksista huolimatta. Ei se viski siellä juurikaan maistu. Hieman samanlainen makuelämys kuin aikoinaan kotipaikkakunnan edesmenneestä karkkikaupasta ostettu turkinpippurijäätelö.
Muikkujen dippi oli todella hyvää. Tässäkin pieni suolainen-makea yhdistelmä.
Mansikka ja minttusuklaa-crisp.
Mutta tiedättekö mikä oli parasta? Muistin keittiön kaapin perukoilla olevan raclette-grillin! Kerrostaloasujana ei pääse pihalle grillaamaan samalla tavalla kuin omakotitalossa, eikä ole ollut niin mahtavia grillaussäitäkään. Vaikka niinhän sitä sanotaan ettei tosigrillaaja säätä katso. 

Kerran olen todistanut, kun joku grillasi alapuolella olevan asunnon parvekkeella ja toivon, ettei kukaan grillaa parvekkeella. Kyseinen päivä oli vielä todella helteinen, ja vaikka se grillihiilien ja sytytysnesteen tuoksu (+savu) on ulkona ihan kiva ja tunnelmaa luova ilmiö, niin se ei todellakaan ole sitä kerrostaloympäristössä. Rasvainen grillaussavu tunki ovesta ja ikkunoista, ja vaikka ehdittiin vetää luukut kiinni suht nopeasti, se haju tarttui melko tiukasti tekstiileihin. En ollut kyseisenä hetkenä kovin iloinen naapuri... Joten raclette on ihan toimiva "köyhän miehen" ja "naapurisovun säilyttävä" grillauspaketti.
Joko siellä on kyllästytty kesäherkkuihin?

6 kommenttia:

 1. Näyttää ihan oikealle grilliruualle! Hyvä löytö, ja ihan parasta, että teit sen omasta kaapista:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Sanos muuta! Eihän tässä ihan samanlaista tunnelmaa ole kuin oikeassa grillaamisessa, mutta maku on mainio.

   Poista
 2. Ei todellakaan olla kyllästytty. Sen verran on ollut huono keli ulkona grillaamiseen. Mutta voihan sitä sitten vaikka syyskuussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Voi. Syyskuussa voi vielä aivan hyvin grillata. Ja silloinhan se on kenties mukavimmillaan kun voi samalla lämmitellä grillin ääressä. ;P Ehkä osa tekee sitä tosin jo nyt...

   Poista
 3. Sinun blogisi on nyt kategoriassa "matkablogi", koska heitin sinulle haasteen. Käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Apua, matkablogi? :D Pitää käydä katsomassa.

   Poista