maanantai 11. toukokuuta 2015

Jaguars Spirit Athletes

Lauantaipäivän tapahtumista siirryttiin ihan uusille vesille. Monitoimitalossa alkoi klo 17.30 Jaguars Spirit Athletesin (JSA) kevätnäytös. Jaa siis että mikä? Samaa jouduin kysymään ensimmäisen kerran nimen kuullessani. Opiskelukaverini toimii vuonna 2012 perustetun seuran puheenjohtajana ja kyseessä on siis jyväskyläläinen cheerleadingseura. Vaikkei ensikuulemalta ehkä uskoisi, niin Suomessa on varsin elinvoimainen cheerleadingkulttuuri. Nyt kun oli mahdollisuus käydä katsomassa tätä akrobatiaa, nostoja, kannustushuutoja ja tanssia yhdistelevää kilpaurheilulajia livenä, pitihän tilanne käyttää hyväksi. Kevätnäytöksessä saatiin maistiaisia sekä ihan pikkuisten aloittelijoiden että kilpatasolla urheilevien cheerleadereiden taidoista.
JSA:n junioreiden edustusjoukkue, Jupiter, sijoittui vuosi sitten kolmanneksi SM-karsintakilpailuissa, neljänneksi Pohjoismaiden mestaruus-kilpailuissa ja viidenneksi SM-kilpailuissa. SM-tasolla kilpailevan naisten edustusjoukkueen, Venuksen, paras sijoitus on muutaman vuoden takaa oleva neljäs sija SM-karsintakilpailuissa.

Aika huikealta meno näytti. Mitä ammattimaisempaan suuntaan mennään sitä korkeammiksi muuttuivat mm. pyramidit ja heitot. Uskon, että noissa SM-tason kilpailuissa on todellakin suuren urheilujuhlan tunnelmaa. Vähän erilainen kulttuurielämys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti