perjantai 8. toukokuuta 2015

Kirpparikassista

...löytyi tällä kertaa tällaisia.
Ikonikatalogi 0.50 euroa, korvikset 2.50 euroa.
Takki 7 euroa.
Kun aiemmassa kirpparipostauksessa esittelin yllä olevan mustan kevättakin, kerroin vierastavani pukeutumisessa mustaa. Tuolla kirkkaalla huivilla kokonaisuus on tuntunut ihan hyvältä ja tykkään edelleen takin mallista. Väriyhdistelmä on myös tuottanut kivoja kommentteja tutuilta. Ehdin jo kaveripiirissä kovaan ääneen haukkua entisen beigen värisen kevättakkini, jonka myötä iho tuntui näyttävän aneemiselta. Olin sitä mieltä, että musta takki toi kaikesta synkkyydestään huolimatta pukeutumiseen enemmän ryhtiä kuin ruskeaan taittava beige. Mutta kuinkas sitten kävikään.... Mustan takin löytymisestä ei tainnut mennä kuin viikko tai kaksi, kun toisen kaupungin kirpparilla tuli vastaan tismalleen samanlainen takki, mutta vaaleana beigenä....
Takki 8 euroa, huivi 2.50 euroa.
Ja olihan se ostettava mukaan. Entiseen verrattuna tämä on puhtaamman ja vaaleamman värinen kuin se edellinen ruskeaan taittava, joten jouduin pyörtämään puheeni beigestä takista. Tämä tuntuu päällä enemmän omalta kuin tuo musta, vaikka olen edelleen sitä mieltä, että mustassa on tiettyä ryhtiä. Noh, mutta onpahan nyt kevättakkeja mistä valita. Ja tuo huivissa oleva vanha roosa miellyttää värinä paljon.
Kakkuvuoka 6 euroa.
En ole kovin suuri kuivakakkujen ystävä, mutta taateli- ja banaanikakku maistuvat, kunhan ne ovat tarpeeksi kosteita. Tämän pöllövuoan nähdessäni ajattelin, että voisihan sitä opetella itsekin tekemään kyseisiä kakkuja, kun siihen on nyt inspiroiva ja nätti vuoka.
Viisi Arabian matalaa ruokalautasta, 2 euroa kappale.
Sinivalkoiset astiat vetoavat edelleen kovasti, mutta tuskin olisin ostanut näitä mukaani ellei hinta olisi ollut niin edullinen. Aamu-astioita kun oli jo ennestään kattava määrä. Ehkä ajattelin kuitenkin olevani hieman suojeleva noita Aamuja kohtaan, kun päätin että nämä voisivat tulla arkisempaan käyttöön. Ei sureta niin paljon jos näille sattuisi jotain.

En tunnistanut reunakuviota entuudestaan, enkä ole löytänyt siitä vieläkään lisätietoja aktiivisesta etsinnästä huolimatta. Kuviota ei ollut Keräilijän aarteet - Arabian astiastoja opuksessa, ei Astiataivaan sivuilla eikä Designmuseon Arabia-kokoelmissa. Muistelen kyllä joskus aiemmin jossain blogissa kuvion bonganneeni (tai ainakin hyvin samanlaisen), mutta en muista enää että kenen. Leiman mukaan lautaset sijoittuvat vuosiin 1971-1975. Joten, mikäli osaat kertoa kuviosta enemmän, ottaisin tiedon onnellisena vastaan. :)  

10 kommenttia:

 1. Vau mitä löytöjä! Ihanan raikkaat astiat. Ehdottomasti kuuluisi myös arjen ilahduttajaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini: Voi hyvin olla mahdollista, että sinä olet blogillasi saanut "manipuloitua" minua näiden värien maailmaan. ;) Enkä ole siitä yhtään pahoillani! <3

   Poista
 2. Hyviä löytöjä! Itse käytän tosi paljon Facebookin kaupunginosakirpparia - sekä myyjänä että ostajana. Hain juuri äsken tuosta naapurustosta turkoosin päiväpeitteen kympillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: Ainiin, tuon Facebookin kirpparin olenkin unohtanut. Tuo on hyvä idea,mutta tykkään silti enemmän siitä fyysisestä kiertelystä ja asioiden hipeltelystä.
   Hyvän löydön olet tehnyt sitten sinäkin!

   Poista
 3. No onhan komiaa! Minä löysin yhden Romu-Ukon varastosta sairaalan vanhan pissa-astian. Siitä vasta komean kukanalustan saan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila: Niistä kyllä saa näyttäviä kukka-astioita. Itsekin pitäisi taas asennoitua tuohon kesäkukkahankintaan. Pelargoniat eivät valitettavasti selvinneet talven yli. Olivat kyllä niin elinvoimaisia ja kauniita pitkälle syksyyn viime vuonna, että taidan jatkaa samalla linjalla tänäkin kesänä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sirpale: Kiitos, kyllä sieltä usein tarttuu jotain mukaan. Välillä tosin sellaistakin mitä ei välttämättä tarvitsisi. Sen vuoksi yritän pitää aika ajoin taukoja myös kirppistelystä.

   Poista
 5. Oletpas taas ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa:D. Minulla on VIELÄKIN Kotkan kirppikset kiertämättä….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Mutta sitäkin jännittävämpää lähteä kierrokselle, sitten kun päätät lähteä. ;)

   Poista