sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kaupungilla

Eilinen päivä meni kaupungilla pyöriessä. Aloitimme ystävän kanssa vierailemalla Toivolan Vanhalla Pihalla. Kävimme tutustumassa käsityöläiskoteihin ja silittelemässä lampaita. Ystäväni sanoikin Kuparisepäntalossa, että sadepäivää on hyvä katsella juuri museon ikkunan läpi. Vanhasta rakennuksesta huokui hiljaisuus ja rauha. Makasiinirakennuksessa olevat lammastytöt oli keritty lyhyisiin kevätturkkeihin, ja en muista että olisin aiemmin taputellut noin lyhyttä lampaankarvaa. Tiivis ja pehmeä kuin matto.
Sadetta siirryttiin pitämään seuraavaksi Kahvila Muistoon sitruunapiiraan ja cappuccinon ääreen. Tämä on kyllä yksi Jyväskylän kahvilahelmistä. Wilhelmiinan Konditorian siirryttyä kauniiseen puutaloon, Nikolainkulmaan, on sekin noussut suosikkilistalle. 
Kahvittelujen jälkeen kiertelimme kauppoja. Enpä ollut ihan äsken astunut yhteenkään vaatekauppaan, sillä yritän olla tuhlaamatta ylimääräisiin, ja kirppareiltakin löytyy hyvää tavaraa halvemmalla. Mutta olihan se ihan kiva katsoa miltä se kevään muoti kaupoissa näyttää. Väriä vaan saisi olla vieläkin enemmän.
Kaupoista siirryttiin lounastamaan Soppabaariin, josta olin kuullut paljon hyvää, mutta en ollut aiemmin käynyt. Suosittelen lämpimästi. Soppabaari tarjoaa keitto- ja pastalounasta samaan hintaan koko päivän klo 11.00-20.00 (22.00). Se mikä on hienoa, on että Soppabaari valmistaa keittonsa aina edullisten sesonkituotteiden mukaan. Lista saattaa vaihdella päivän sisälläkin, mutta aina on tarjolla kasvis-, kala- ja lihapohjainen soppa, joista yksi on tomaattinen, yksi kermainen ja yksi kirkkaaseen liemeen valmistettu. Myös pastasta saa kasvisversion. Itse lusikoin lohiborssia. Noilla lautasellisilla lähtee kyllä suurempikin nälkä.
Illan päätteeksi juhlittiin Vakkarissa Tuomas Hallivuon näyttelyn avajaisia. Nätistihän ne teokset sinne värillisille seinille istuivat. Pikaiseksi suosikiksi nousi yläkerran Avokado. Olihan näissä töissä melko erilainen tunnelma kuin edellisessä Neljä huonetta ja heittiö-näyttelyssä. Ei tarvinnut punastella ja ihmetellä niin paljon. Ja kuitenkin nämä herättivät tarinallisia kiemuroita samassa määrin. Oli mukava nähdä ja tutustua avajaisissa vähän enemmän myös muihin paikallisiin taiteilijoihin.
Tuomas Hallivuo: Tummat varpaat (vasemmalla), Päinvastoin (oikealla).
Tuomas Hallivuo: Avokado.
Siinäpä se kokonainen lauantai vierähti, nopeasti ja hyvässä seurassa. Vaikka vappu sujui rauhallisissa merkeissä kotona, kuohuvaa kilistellen ja lautapeliä pelaten tuntuu, että juhliminen alkaisi vähäksi aikaa riittää. Tässä on kaksi viikonvaihdetta mennyt juhlallisissa tunnelmissa ja tänään nukuin hyvillä mielin pitkään siitäkin huolimatta, että aamun ihanat, hämärät hetket jäivät tällä kertaa välistä. 

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Jyväskylä vaikuttaa mukavalta paikalta. Lapsena kävin kerran isän kyydissä jonkun sukulaismummon luona. Olen saattanut ajaa hurautaa ohitse muutaman kerran sen jälkeen. Jyväskylästäkin näköjään löytyy tsaarinajan rakennuksia. Tuo soppabaari olisi ihan minun makuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: Jyväskylä on mukava kaupunki. Vuosi vuodelta olen alkanut ja oppinut tykkäämään enemmän. Tervetuloa joskus Suomen vierailulla siis tännekin! ;)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen raportti! Sainkin tästä inspistä tekemiseen täällä pääkaupunkiseudullakin. Taidammekin lähteä ainakin kotieläintilalle moikkaamaan lampaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen: Mahtavaa! Jäänpä odottelemaan siis pääkaupunkiseudun raporttia. :)

   Poista
 3. Hyvältä näytti niin kahvila kuin soppalakin. Minun tulee niin harvoin käytyä ulkona syömässä, että on tämä Kotkan ravintoloiden ja kahviloiden esittely ihan kokonaan jäänyt tuolla omassa blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että Kotkalla on vielä paljon annettavaa siellä vakituisesti asuvallekin! Ja hyvä niin. Kaupungeissa riittää yleisesti ottaen tutkimista vaikka minkälaisesta näkökulmasta.

   Poista
 4. Pitäisköhän seuraavaksi tehdä joku päivän tutkimusretki Jyväskylään... On meinaan itselleni aika vieras kaupunki, kun oon käynyt siellä vain ohikulkumatkalla nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: Tervetuloa, täällä on paljon kaikkea kivaa etenkin kesäaikaan. Toivolan Vanhalta Pihalta voi vuokrata vaikka polkupyörän ja hurauttaa kaunis järvimaisemakierros Jyväsjärven ympäri ja kierrellä kaupunkia muutenkin. Tervemenoa esim. museoihin, Katutaidetunneliin ja Jyväskylän Kesään.

   Poista