perjantai 29. huhtikuuta 2022

Talokaupoilla

Ostin talon. Tässähän ei ollut minkään maailman järkeä, mutta "kaikessa ei tarvitse olla", niin kuin minulle rohkaisevasti sanottiin. Neljä kerrosta, seitsemän huonetta ja keittiö, tosin kaikki tilat vielä tyhjillään. 112x75x28 senttimetriä täyttä sisustusinspiraatiota!

Kuva täältä.

Talo löytyi eilisen kirpputorikierroksen yhteydessä. Ihastuin heti, mutta syrjäytin ajatuksen, koska eihän siinä ole mitään järkeä. Mistä löydän aikaa saati paikan noin isokokoiselle "kaapille"? Illalla huomasin kuitenkin pyöritteleväni mielessä sisustusinspiraatioita, tapetteja, huonekaluja, värimaailmaa ja tilojen tunnelmia. Olohuone, kylpyhuone, kirjastohuone, viinikellari? Entäs keittiön kaapit ja ruokapöytä?

Kuva täältä.

Sitten annoin vain periksi tunteelle. Rakentaahan jotkut legojakin, toiset liimaa lentokoneita ja kolmannet kasaa rautateitä. Minusta tuli nukkekotisisustaja. Itse asiassa tämä ei ole mikään uusi harrastus, sillä varhaisteininä rakensin kirjahyllyyn Barbie-taloa. Silloin rakensin kaiken itse: kirjahyllyt maitotölkeistä, nojatuolit viilikipoista, pölynimurin mm. vessapaperirullasta, katkenneesta hiuslenkistä (imurin letku) ja mehupillistä (imurin varsi). Päällystin tavaroita kankaalla, papereilla tai maalasin. Kirjahyllyyn askartelin kirjat ja esimerkiksi saunan kiuas rakentui leveästä pahviputkesta. Kiuaskiviksi hain pihalta kivisoraa. Silloin toteutin kaiken niistä materiaaleista mitä oli saatavilla ja lähes täysin nollabudjetilla. Näin jälkikäteen voin sanoa olevani ylpeä lopputuloksesta ja "roskan" innovoimisesta uusiokäyttöön nukkekodin kalusteina.

Kuva: Simon Upton/House&Garden.
Kuva täältä.

Noilta nuoruusvuosilta jäi kuitenkin tietynlainen palo siihen, etten saanut toteutettua kokonaisuutta täysin sellaiseksi kuin haaveilin ja mielessäni kuvittelin. Joten tämä sisustusprojekti tulee olemaan "Hennan lapsuushaaveet 2.0", koska aikuisena voi tehdä mitä tahansa.

Enkä edelleenkään tiedä mistä löydän aikaa tähän harrastukseen, mutta onneksi tämän valmistumisessa ei tarvitse miettiä aikarajoja.

Ainiin. Teitä kiinnostaa tietenkin hinta. Maksoin talosta 20 euroa, mikä sinetöi lopullisen ostopäätöksen. Jouduin tosin autottomana pyytämään kuljetusapua. Sydämelliset kiitokset työkaverille, joka mahdollisti tälle tytölle yhden unelman toteutumisen! Haaveilin joskus arkkitehdin ja sisustussuunnittelijan ammateista. Tässä pääsen toteuttamaan niistä toista pienemmässä mittakaavassa. Talo tuntuu nyt valkoisena tyhjältä kankaalta, jota tekisi mieli päästä maalaamaan!

4 kommenttia:

 1. Oih! Toivottavasti kuvaat sisustushankkeen etenemistä täällä, minimaailmat kiinnostavat.
  ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että nukketalon sisustus tulee välillä näkymään täälläkin. Nämä pienen mittakaavan sisustusprojektit kun syntynevät hieman nopeammin kuin tämän isomman omakotitalon. Nyt on menossa osio "kylpyhuoneen lattialaatoitus" ;D

   Poista
 2. Ihan mahtava talokauppa! 😂👌 En tajunnut ollenkaan aluksi, vaikka tuota nukketaloa Instassa vilautit! Ymmärrän sinua täydellisesti! Minulla ei ole enää nukkekotia, en ymmärrä minne isäni minulle rakentamani on aikanaan päätynyt. Mutta olen alkanut säilöä kaikkea tuehaa sälää, josta kuvuttelen rakentavani joskus nukkekodin sisustusta. Onhan se mahtavaa aivot narikkaan -toimintaa, kuitenkin samalla luot uuden mielikuvitusmaailman! Toivotan kovasti onnea uuteen kotiisi! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esmeralda! Aivot narikkaan -toimintana minäkin tätä harrastusta ehdottomasti pidän. Ja saa toteuttaa nopeammin erilaisia sisustusvisioita, sellaisiakin, mitä ei välttämättä tähän omaan isoon taloon ehkä ottaisikaan. Hauska kuulla, että olet säilönyt "sälää" tulevan inspiraation varalle. Voi olla, että minullekin alkaa hiljalleen käydä niin.

   Poista