perjantai 11. lokakuuta 2013

Perjantaisuunnitelmia

Alkuperäinen suunnitelma oli lukea tänään väitöskirjoja, mutta hiekkainen eteinen laittoi imurin varteen. Siitä kahvikupin kautta kauppaan ja ulkoilu auringonpaisteessa ei enää innostanut istumaan kirja kädessä. Siirrän homman huomiselle. Tänään tiedossa ainakin mustikkapiirakkaa, korttiaskartelua ja illalla Woody Allenia.
Blogimaailma pursuilee syksykuvia ja niitä tulee jälleen täältäkin; eihän näihin voi kyllästyä? Pitää imeä kaikki aurinkoenergia ja loistavat värit mieleen ennen kuin puut varistavat viimeisetkin lehdet.
Pihlajan- ja männynoksa kättelivät toisiaan.
Tästä keltaisemmaksi maisema ei taida enää mennä.
Hyvää viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Oikein hyvä valinta lähteäkin ulkoilemaan, ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja: Ihanaa että syksy on jatkunut näin pitkään kauniina ja lämpimänä :)

   Poista
 2. Hei täältähän löytyy kauniita syksyisiä maisemakuvia! Olen ihan samanlaisella fiiliksellä että pitää tallettaa jokainen pienikin auringonsäde - pimeneviä iltoja varten. Kohta tulee taas se aika kun jo viideltä alkaa haukottelemaan, ikkunasta näkyy pelkkää pimeää ja olo on kuin elelisi klonkkuna kellarissa :D

  Mutta siihen asti nautitaan upeasta syksyn väriloistosta!
  Tai jospa

  VastaaPoista
 3. Jaaha, mikähän tuo "taijospa" juttu oikein oli - sori :-))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minnamarika: Niinpä, Klonkkuna kellarissa. Sitten sitä yrittää jaksaa vain sillä voimalla että odottaa lunta ja joulua.

   Poista
 4. Kauniita kuvia meiltä on jo kohta lehdet tippuneet, HUOM: muistetaan katsoa tänään TEEMAlta klo.20:00 Taidetuntija Andrew Graham-Dixon tutustuu kolmiosaisessa sarjassa Yhdysvaltain taiteeseen.

  Osa 1. Pohjois-Amerikkaan muuttaneet puritaanit eivät hyväksyneet kuvataiteita, mutta Amerikan luonnon huikea kauneus innoitti pian taiteilijoita omaperäiseen symbolismiin. Andrew matkailee New Yorkin osavaltiossa Hudsonjoen laaksossa ja Catskillvuorilla, jotka synnyttivät 1800-luvulla kokonaisen maalarien koulukunnan. Samaan aikaan kun F. E. Church ja muut maalasivat luonnon kauneutta, kaukana lännessä kuitenkin riehui armoton sota maan alkuperäiskansoja vastaan. Uskonnollinen ja luonnonrakas ihanteellisuus ja verinen todellisuus, siinä Amerikan historian perustava jännite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: Kiitos vinkistä, olisi muuten mennyt ihan ohi!

   Poista