tiistai 25. elokuuta 2015

Kaupunkikerroin - sähkömuuntamot

Super Best Friends kollektiivi.
Palataanpa pitkästä aikaa Jyväskylän kaduille. Kaupunkikerroin on tapahtumakokonaisuus, jonka tarkoituksena on elävöittää Jyväskylän keskustan julkista tilaa ja tuoda taidetta kaupunkilaisten arkeen. Katutaiteen huippunimet maalasivat Jyväskylän Energian sähkömuuntamoita Reaktio-festivaalin yhteydessä. Roi Vaaran performanssi oli hetkellinen, mutta näistä pääsee onneksi nauttimaan pidempään.
Jussi Riihelä.
Anna Ruth.
Jukka Silokunnas.
Jukka Hakanen.
On muuten paljon mukavampi pyöräillä näiden muuntamoiden ohi nyt kun on jotain katsottavaa. Aina kiinnittyy katse yksityiskohtiin. Jalkaisin blogista voi käydä muistelemassa aiheeseen liittyen Jyväskylän vuoden 2013 ja 2014 sähkönjakokaappitaidetta.

Maalattuja sähkömuunamoita on kuulema kuusi, joten minulta on vielä yksi bongaamatta!
Löytyykö näistä suosikkia?

4 kommenttia:

 1. Nämä ovat hienoja. Jotain tällaista toivoisin kotikaupunkiinikin. Tykkäsin perunasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Peruna ja mansikka olivat kyllä oikea yllätys, en olisi yhtään osannut odottaa moista. Hyvin suomalaisia ja varmasti moneen makuun vetoavia. Tästä herää "maalta kaupunkiin" -tunnelmia ja jotain elämän perusedellytyksistä.

   Poista
 2. Pyöräillessä olisi hyvä katsoa tiehen ja eteensä, mutta minustakin mansikka ja peruna juurineen olivat huiput !

  Täällä Laukaan puolella "katutaidetta" ja/tai "somistuksia" saa ihastella tai inhota linja-autopysäkeillä; Tiituspohjasta ainakin löytyy sarjakuvahahmoja ja Vihtavuoresta "ajatelmia". Ei hullumpaa sekään... t: Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina: Totta! Turvallisuus ensin tietenkin! Itsehän tosiaan pyöräilin muuntamolta toiselle, hyppäsin pyörän selästä ja kiersin löytämäni muuntamot ihan rauhassa kävellen. Ja sain huomata, että hieman korokepohjaisilla kengillä rinteissä kiipeily (Jukka Hakasen teos) ei ollut hyvä ajatus, sillä liukastelin pitkässä heinikossa ja sain jostain kuivuneesta kukkavarresta pienen vekin pohkeeseeni. Joten varovaisuus on valttia myös teoksia lähemmin tarkasteltaessa. ;)

   Hmm, noista Laukaan teoksista en ole tainnut kuvia nähdäkään. Kiva kun kerroit!

   Poista