keskiviikko 12. elokuuta 2015

Hiekkalinna Heroes

Lappeenrannassa on jo perinteeksi muodostunut hiekkalinnatapahtuma, jossa sataman rantaan on kohonnut jo 12:tta kertaa erilaisia hiekkaveistoksia. Tänä vuonna teemana ovat erilaiset sankarit: mm. sarjakuva- ja elokuvasankarit, urheilutähdet sekä tosi elämän sankarit kuten äiti.
Pelisankari - pelaava tyttö. Pelimaailmassa hahmojen ohjaaja on sankari. Taiteilijoiden näkemyksessä pienellä tytöllä on hallinnassaan useat pelisankarit: Super Mario, Donkey Kong, Pac-Man, Link (pelisarjasta Zelda) ja Mega Man.
Tiedemies - tosi elämän sankari.
Nyrkkeilijä - urheilusankari. Teoksessa yhdistyy nyrkkeilijä ja elokuvasankari. Ivan Drago oli elokuvassa Rocky 4 esiintynyt neuvostoliittolainen nyrkkeilijä. Rocky 4 on kaupallisesti menestynein urheiluaiheinen elokuva.
Jokeri.
Teräsmies.
Möykky (Thing).
Dr. Octopus, Kissanainen, Predator.
Pelastaja - tosi elämän sankari.
Sankarit voi nähdä Lappeenrannassa 30.elokuuta 2015 saakka. Vapaa pääsy.

Kesän 2013 Kalevala-teemaista hiekkalinnaa voi muistella täällä.

6 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä aika hienoja. Ei sille mitään voi. Kesän 2014 musiikkiaiheisia hiekkalinnoja voi muistella täällä :-) http://sikseskiva.blogspot.fi/2014/07/lappeenranta-yllatti.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Taidokkaita ovat. Itse olen vain aina jäänyt kaipaamaan tekijöiden tietoja, ketkä hiekkateoksia käyvät veistämässä. Tuo musiikkiteema minulta jäi viime kesänä välistä. Laitan tähän vielä aktiivisen linkin postaukseesi: http://sikseskiva.blogspot.fi/2014/07/lappeenranta-yllatti.html
   Oma suosikkini taitaa edelleen olla se toissakesäinen Kalevala.

   Poista
 2. Heei mäkin kävin just viime sunnuntaina Lappeenrannassa ihailemassa satama-aluetta sekä tietenkin noita hiekkaveistoksia! :) Edellisen kerran ne taisin nähdä lukioiässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ave: Vierailulle sattui kyllä kaunis sää. Tosin yksi matkalaisista valitteli aurinkolasien puutetta. Aurinko heijastui keskipäivän aikaan hiekkaveistoksista todella voimakkaasti. Tämä taisi olla itselleni kolmas tai neljäs kerta hiekkalinnassa.

   Poista
 3. Ajettiin hiekkalinnoista ohi. Joskus vuosia sitten maltettiin pysähtyä. Hienoja ovat, joka vuosi. Sen puolesta pysähtymisen arvoisia. Silloin vain satoi vettä. Niin taisi tapahtua tänä vuonna useasti. Kuten juuri nyt. Sade alkoi silloin, kun pistimme sadettajan kiinni:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Tänä kesänä veistokset ovat kyllä joutuneet melkoisten sadekuurojen kohteiksi, mutta yllättävän hyväkuntoisia suurin osa oli. Joistain kyllä näki, että jotain paikkauksia on tehty.

   Poista